Νέα εποχή για το νομό. Χατζηγάκης - Λέγκας στην κυβέρνηση!

Αυτό μάλλον δεν το περίμενε κανείς. Μετά από χρόνια στην αφάνεια, μετά από χρόνια γκρίνιας και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, φημών και κατήφειας, ο νομός Τρικάλων μπορεί να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης ήταν απρόσμενα καλός για έναν νομό που είχε να δει δικό του άνθρωπο στην κεντρική πολιτική σκηνή για πολλά χρόνια! Να θυμίσουμε πως τελευταίος υφυπουργός διατέλεσε -επί κυβέρνησης Μητσοτάκη- ο Σωτήρης Χατζηγάκης (και αυτό μετ’ εμποδίων), ενώ πριν από αυτόν, ο Χρήστος Οικονόμου επί Ανδρέα Παπανδρέου (Μιας και το έφερε η κουβέντα: Που είσαι Ανδρέα για να δεις το παιδί της αλλαγής)…

Δεν πιστεύανε στα αφτιά τους όσοι στις 15:00 το μεσημέρι (λίγο πριν την «Λουτσία, την ατίθαση καρδιά»!!!) ακούγανε τον υπουργό Επικρατείας να αναφέρει δύο γνωστά για τους Τρικαλινούς ονόματα, αυτά του Σωτήρη Χατζηγάκη ως υπουργού Δικαιοσύνης και του Νίκου Λέγκα στο νευραλγικό πόστο του υφυπουργού Οικονομικών. Εκεί που ο νομός μετά βίας χτυπούσε γενικές γραμματείες και άλλες «δευτεροκλασάτες θέσεις» (ευτυχώς είχαμε τον Γιώργο Μαργαρίτη που ήταν πρώτη μούρη στο Καβούρι), βρέθηκε στην πρώτη γραμμή με ισχυρότερη από ποτέ εκπροσώπηση.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Θεσσαλία δείχνει να ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο αφού εκτός από τους δύο «δικούς μας», έχουμε: τον Δημήτρη Σιούφα ως νέο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Σπύρο Ταλιαδούρο ως υφυπουργό Παιδείας, τον Γιώργο Σουφλιά στο ΠΕΧΩΔΕ και τον Χρήστο Ζώη ως υφυπουργό Εσωτερικών καθώς και τον Θανάση Νάκο ως έτερο υφυπουργό στο ίδιο υπουργείο. Αν αυτούς προσθέσει κανείς και τον… σχεδόν οικόσιτο στο νομό (ελέω Μπλουγούρα) Χρήστο Φώλια, υπουργό Ανάπτυξης, τότε μιλάμε πραγματικά για all star game!!!

Μέχρι πριν λίγες ώρες την ευθύνη είχαν οι Θεσσαλοί ψηφοφόροι. Η ευθύνη μετά την Κυριακή πέρασε στα χέρια του πρωθυπουργό ο οποίος έπραξε αυτό το οποίο όφειλε στο νομό και τη Θεσσαλία. Πλέον η ευθύνη περνά στα χέρια των Τρικαλινών αξιωματούχων, οι οποίοι οφείλουν ανταποδείξουν ότι δικαίως τους εμπιστεύτηκαν οι συντοπίτες τους αλλά και ο Κώστας Καραμανλής.

Για να δούμε!